Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

No, hlavne ze autor nezapomnel hodit vinu na zapad a na Ameriku.Rv

1 0
možnosti

Tento clanek je jako na objednavku tzv "vyvazene" zurnalistiky a propagace ilegalnych imigrantu. Autor zapomina ze nejvetsim problemem je v celem regionu nesnasenliva muslimska ideologie. Kaddafi udelal z chude Libye nejlepe properujici krajinu Afriky, a ze byl diktatorem? V cem spocivala ta hruza jeho dikatury? To ze kazdy z mladych lidi mohl studovat kdekoliv na svete pokud slozil pohovory a Kaddafi to platil? Ja takove vyhody nemel.. 

Porad to vymlouvani na USA anebo na nekoho jineho. Ale jak dopadlo tzv "Arabske jaro"... radikalni muslimove vrazdili sve oponenty muslimy, krestany atd... Ano byl diktatorem, ale ukazte mi ktera muslimska krajina bez diktatora je schopna byt demokraticka? Stastnou demokratickou budoucnost muzou mit lide v tech krajinach jenom kdyz budou uznavat demokraticke hodnoty, ale to zel muslimove nezvladnou pokud budou naslouchat imanum, a vrazdit jmenem Allaha... io ze ilegalove okupuji Evropu to jim nepomuze. Nebudpu tu mit raj protoze vetsina neumi rec, neumi pracovat a hlavne neumi se v nicem prispusobit kulture Evropy. Takhle znici nejen sebe ale i Evropu. Vid Francie, Svedsko atd...

Tendle clanek je nestydatou komunistickou jednostrannou reklamou pro ilegalni emigraci do Evropy... Ne kazdy muslim je terorista, ale kazdy terorista je muslim...

Podobna reklama byla uverejnovani aranzovanych fotografii chudaka Aylana pohozeneho na plazi v Turecku...

Please, rozsirujte dal, at lidi vidi a vedi jake  podvody se dejou s emigrantama, většina  novin to taji >>

>> http://absolon.blog.idnes.cz/c/476252/valka-o-evropu-uz-zacala.html

0 0
možnosti

Musel jsem se od srdce zasmát. Já Vám přeji hlavně slunce v Duši a radost ze života :-)

0 1
možnosti

Nemůžu posoudit,do jaké míry byl Kaddáfí tyranem nebo jak se choval k vlastním lidem,ale nemůžu se zbavit dojmu, že se USA a NATO podařilo z jedné z nejbohatších a nejrozvinutějších zemí vytvořit zemi chaosu a bídy. Jestli se nepletu,tak za Kaddáfího bylo v Libyi bezplatné zdravotnictví a školství,vlastnit dům nebo byt bylo považováno za lidské právo a Libyjci dostávali dotaci 50% na koupi automobilu.Libye neměla žádné státní dluhy a před zmrazením účtů v zahraničí finanční rezervy ve výší 150 mld dolarů. 25% Libyjců prý mělo univerzitní vzdělání. A dnes?:-/

0 0
možnosti

Děkuji za článek. Zdá se mi, že pohled toho libyjského vojáka věc vystihuje. Ten scénář, kdy nějací "dobráci" zvenčí podpoří národně "osvobozenecký" boj, aniž by rozlišovali mezi rebely a "rebely", ten scénář se pořád jaksi opakuje. Dodají se zbraně těm, kterým vůbec nejde o obyčejné lidi. Zbraně dostanou fanatici a zločinci. Až se to rozjede, už to jde těžko zastavit. Následuje chaos a rozvrat mnohonásobně horší, než byl za toho zaběhlého, sice nedobrého, režimu.

Když ti podporovatelé nemají dost rozumu, aby domysleli, co pak bude následovat, tak by se neměli raději do ničeho montovat. To je už zřejmé každému. Jen aktuální minipříklad: Merkelová zve a pak se neví, jak exodus přibrzdit, natož zastavit.

S tím islámem máte taky pravdu. Určitě jsou mezi muslimy i dobří lidé. Ideální je, aby si ve své zemi žili podle svého náboženství a my tady taky podle svého. Libye bývala země, kam se dalo jezdit bez obav i za prací. Znala jsem lidi, kteří tam pracovali. Byly tam ale těžší přírodní podmínky než v Syrii, takže tam jezdili jen na krátkou dobu. Vydělat a vypadnout. To, co se stalo v těchto zemích je neštěstím jejich a bohužel může být i naším.

0 0
možnosti

J95a51r62a 56R68a49n56k

18. 9. 2015 6:21

Vy mate stesti, jeden z Vasich rodicu byl trenovany v CSSR a mel jste vzdy jako takovy urcite vyhody, coz my, deti rodicu, kteri byli na "cernych listinach" socialistickeho rezimu jsme nemeli. Vas svet je jiny.....

2 1
možnosti

To popíchnutí je zbytečné. Stačí porovnat věk blogera a Váš.

0 1
možnosti

Po roce 1948 uprchlo z Libye přes třicet pět tisíc Židů, protože se proti nim zvedla taková vlna nenávisti, že byli doslova vražděni na ulicích. Tito lidé opravdu zachránili holé životy - a to vše z iracionální nenávisti, která je v islámu hluboce zakořeněna už od dob Proroka Muhammada. V současnosti Libye neeviduje jediného židovského obyvatele. A to vše se odehrálo daleko před současnou uprchlickou vlnou.

Vlády prakticky všech islámských zemí byly, jsou a zřejmě i budou složeny z despotů toho nejhrubšího zrna - z násilníků, kteří bojují o moc s jinými násilníky. Nikdy tomu nebylo jinak. Kaddáfího režim postupně dosáhl takového stupně zvrácenosti, organizování násilí a atentátů nejen v Africe, ale i v Evropě, že to vedlo k úplné izolaci Libye na deset let. A i když nakonec Kaddáfí změnil svou politiku, všichni věděli, že to nemůže dopadnout dobře. Evropa ani USA neměly nikoho na výběr. Volba byla jen mezi děsivým zlem a zlem ještě děsivějším - nikdo však nevěděl, jestli je to Kaddáfí nebo to, co přijde po Kaddáfím. Stejně je tomu ve všech ostatních islámských zemích.

Společným jmenovatelem všech problémů všech islámských zemí není nějaký vnější nepřítel, kterého stále hledá libyjský voják Isam. Když Libye po roce 1969 znárodnila všechny zahraniční ropné společnosti, žádnou prosperitu jí to nepřineslo. Nepomohlo jí ani to, že v roce 1973 zavedla ropné embargo, které mělo drasticky zdražit ropu a obrátit USA a Evropu proti Izraeli. Žádné islámské zemi nepomáhá, že má benzín o pět set procent levnější, než Evropa. Zdrojem společenské destrukce v islámských zemích je hluboký vnitřní problém zvaný ISLÁM. S islámem NIKDY nelze vybudovat funkční občanskou společnost, NIKDY ji nelze založit na moderním pojetí lidských práv - tak jako se to povedlo v Evropě. Dokud tohle lidé v islámských zemích nepochopí, nikdy u nich nebude klid a mír. NIKDY.

9 0
možnosti

Já osobně muslim nejsem, ale znám jich hodně a jsou mnohdy mnohem lepšími lidmi než plno českých ateistů, alias podvodníků, alkoholiků, násilníků atd. ... Například v Holandsku mají islám na každém rohu a přitom o nich není ani slyšet. Konzervativní pojetí islámu je podle mne tím největším problémem a taktéž radikální skupiny, které k tomuto výkladu přispívají jsou nebezpečné. Sama o sobě jakákoliv víra v mír, úctu a lásku je pozitivní, což je prvkem každého náboženství a myslím, že křesťanská minulost a miliony mrtvých lidí měla ten stejný problém. Takže bych jen doufal, že pochopí, o čem víra opravdu je, tak či onak s Vámi souhlasím až na Kaddáfiho, který sice byl diktátor, ale pro lid Libye učinil mnoho a atentát v Lockerbie nikdy nebyl objasněn. Kaddáfi ho sice nakonec vzal na svoje záda a zaplatil vysokou sumu, ale myslím, že to spíše udělal jako gesto, aby navázal pozitivní vztahy s Evropou, což se mu povedlo, od Sarkozyho po Berlusconi atd. až po Obamu. Akorát že právě výše zmínění mu nakonec vrazili nůž do zad a moc dobře víme, že to všechno kvůli penězům a dluhům, který u Kaddáfiho měli. I tak, je to nepodstatné, Kaddáfi je mrtvý a já doufám, že brzy přijde někdo normální a nastolí pořádek jak tam, tak i tady v Evropě, protože všechno je to pakáž a nakonec to odskáčou normální lidi a to na obou stranách!

2 0
možnosti

Ano podělali jsme to, neuhlídali jsme psychopaty mezi našimi spojenci v USA, Francii... a budeme platit.

0 0
možnosti

M86i35l70a80n 55R77a23d54e55k

17. 9. 2015 22:23

jenze oni si to take zpackali sami. A vidim ze prichazi do Evropy s bojovnou naladou, co takhle ji  vyuzit doma?

4 0
možnosti
  • Počet článků 38
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2886x
Čecho-Libyjec/Sicílie, který se zajímá o světové dění, o situaci v Libyi a o Českou republiku. Moje přání je, aby se lidé naučili nebýt lhostejní, uvědomili si věci z jiného úhlu pohledu a to spravedlivým metrem a až potom to vyžadovali od ostatních. Jedině aktivním pochopením může nastat změna. Miluji Českou republiku, vážím si Čechů, kteří ve světě něco dokázali, ale bohužel je jich stále méně a méně.
Osobní blog na: Blog.Ammar.CZ

Seznam rubrik