Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

DADAnce

4. 10. 2011 0:01
Osamostatnění Afriky by znamenalo ekonomický pád

celého světa?! 8-o

0 0
možnosti

Otman

11. 10. 2011 14:00
Re: Osamostatnění Afriky by znamenalo ekonomický pád

Vy nejspíš nevíte kolik zahraničních společností operuje v Africe, viďte? Kolik biliónů dolarů ročně vydělá USA díky Africe, viďte?

0 0
možnosti

Dunja

3. 10. 2011 18:12
Každý člověk

bude mít pohled na věc, podle toho na jaké straně barikády stojí. Většina známých je právě z Tripoli a dalo nám dost práce se s nimi zase spojit a všichni jsou rádi, že je Kaddáfí pryč. Pokud mají a to že téměř všichni mají ve svých rodinách mrtvé tak to berou jako daň za svobodu. Myslím, že lidé žijící dlouho v tyranii a muslimové všeobecně nemyslí na materiální výhody.  Jaká bude jejich zem to je otázka dlouhé budoucnosti a určitě to bude ještě hodně bolet. Konec konců my máme demokratický právní stát, ale bují korupce a většina politiků si dělá ze svých voličů legraci. Navíc ostatní soudíme podle naší mentality, která je však od Arabů a ostatních národů z této oblasti naprosto odlišná.

1 0
možnosti

DADAnce

4. 10. 2011 0:02
Re: Každý člověk

R^ Nicméně děkuji blogerovi za pohled z druhé strany.:-)

0 0
možnosti

tromi12

3. 10. 2011 16:03
nejde o lidi a "demokracii! ale o ropu

za lidskými právy se schovává mamon a hamižnost, jako vždy

1 0
možnosti

certik_bertik

3. 10. 2011 15:54
Chápu

že pohledů na tenhle problém je víc. Kdybyste byl v pozici kdy můžete rozhodnout, nechal byste radši vládnout Kaddáfího se vším všudy, nebo byste rozdrtil povstalce?

0 0
možnosti

strycek-Joe LLC

3. 10. 2011 15:25
Vynikajicí článek, demaskuje darebáky

, podporující agresi a genocidu NATO. Skvěle napsáno, jasná karma, a velký stud za náš režim, kteý uznal vládu teroristů !!

2 0
možnosti

Glock Mark XIX

3. 10. 2011 14:56
hmmm

Jak začínají pohádky? "Bylo, nebylo ..."

Jak začínají hospodské kydy? "Fakt, nekecám ..."

Jak začínají idnesovské blogy? "Je to absolutní pravda ..."

2 0
možnosti

Edmund Černá Zmije

3. 10. 2011 15:01
Re: hmmm

;-D Taky mě tahle formulace pobavila. Přičítal jsem to kulturní odlišnosti autora. ;-)

1 0
možnosti

avari7

3. 10. 2011 14:41
Lidská hloupost je nekonečná

Tady je zase pitomců.

0 0
možnosti

MaléPivo

3. 10. 2011 14:36
To určitě!

Jediné co by mělo USA a NATO udělat je nahnat vás do pouště vyčerpat ropu, zemní plyn a postavit kolem celého pobřeží minové pole.

0 0
možnosti

meyla

3. 10. 2011 14:25
Blábol nesebevědomého člověka...

Tvrdíte: podpora teroristů + výcvik agentů = nekonvenční způsob, jakým se arabské země brání proti kolonizaci jejich území... Myslím, že již nemusíte nic dodávat. Když vám vyhlašují embarga, vy vyšlete agenty s bombami do Evropy a prodáváte semtex IRA po tunách, aby bylo čím zabíjet. A do Čadu jste vpadli proč? Také vás předtím kolonizoval? A atomovou bombu jste vyvýjeli proč? Abyste ji mohli odpálit (nejlépe) někde v Evropě? Vskutku skvělá logika. Jděte do háje. Zelenýho!!!

1 0
možnosti

AmmarOtman

3. 10. 2011 14:37
Re: Blábol nesebevědomého člověka...

Zdravím Vás a děkuji za Váš názor. Nevím, co Vás oprávňuje psát, že jsem nesebevědomý nebo vůbec nějakým způsobem psát o mě v momentě, kdy o mě nevíte vůbec nic, ale v pořádku - tento rys je zde v celku běžný. Pokud vím, tak do Čadu Libye vtrhla kvůli francouzům, kteří kolonizovali. Víte, já se tady nechce dohadovat o historických převratech. To bych stejně mohl reagovat "Hele a proč v roce 1596 bylo tohle a tamto". Já píši o Libyi a o informacích, které mám od Libyců, kteří v tom žijí. Navíc, pokud někdo čte tento článek pozorně tak nemůže ani v nejměnším říci, že bych byl na nějaké straně. Já se tu nehádám a ani nikoho nezastávám. V Iráku zemřelo stovky tisíc lidí díky bombarodávní USA. Když napíšu, že se arabské země brání skrze útoky svým vlastním tělem a napíšu u toho, že nepodporuji ŽÁDNÝ způsob zabíjení znamená, že již nemusím nic dodávat? Já občas žasnu co se najde za lidi a jakým způsobem reagují. Občas je lepší ani nic nekomentovat. Nemám přes 1000 dukátů - takže - mějte se.

1 0
možnosti

Edmund Černá Zmije

3. 10. 2011 14:09
Kaddáfí

je jedna z nejodpornějších figur politiky za posledních 50 let. Zmocnil se vlády vojenským převratem a stal se diktátorem, a to rozhodně ne osvíceným. Nahrabal za dobu své vlády fantastický majetek a žil v naprosto nehorázném přepychu. Podporoval teroristy a také terorismus sám organizoval, můžete si vykládat co chcete.

-

Co přijde po něm je samozřejmě ve hvězdách a nemíním si dělat nějaké iluze. Ale Kaddáfí skončil přesně tak, jak se dalo čekat. Člověk, který se k moci vyhoupl převratem, skončil po jiném převratu. To mi připadá úplně přirozené a myslím, že by bylo škoda nechat takového grázla v klidu umřít v posteli. :-P

2 0
možnosti

Otman

3. 10. 2011 14:19
Re: Kaddáfí

Milý pane, velmi se mýlíte. Nehorázný přepych? Prosím, podívejte se na video, kde si Kaddáfi ve svém stanu uprostřed svého komplexu hraje s vnoučaty, prostě oblečen, prosté zařízení. Kaddáfi v těchto směrech nebyl nikdy jako ostatní, třeba Mubarak, který měl všechno ze zlata a v trezoru 70 miliard euro. Můžete mít názory jaké chcete, ale alespoň pravdivé.

Viz. zde: http://www.youtube.com/watch?v=ZYWhNola3rE

1 0
možnosti
  • Počet článků 38
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2886x
Čecho-Libyjec/Sicílie, který se zajímá o světové dění, o situaci v Libyi a o Českou republiku. Moje přání je, aby se lidé naučili nebýt lhostejní, uvědomili si věci z jiného úhlu pohledu a to spravedlivým metrem a až potom to vyžadovali od ostatních. Jedině aktivním pochopením může nastat změna. Miluji Českou republiku, vážím si Čechů, kteří ve světě něco dokázali, ale bohužel je jich stále méně a méně.
Osobní blog na: Blog.Ammar.CZ

Seznam rubrik