Zpráva uprchlíkům: bojujte za svou zem tak jako bojovali Evropané aneb jak to chodí v Evropě

9. 09. 2015 0:01:00
Přemýšlel jsem nad tím, co bych vzkázal všem lidem, kteří migrují do Evropy s ideou, že zde získají nový domov. Věřím, že mnoho z nich utíká, protože jim nic jiného nezbývá, ale možná by měli bránit svou zem a vybojovat ji zpět.

Pro nás všechny je jednoduché posuzovat z pohodlí domova celý problém na syrském území. Já sám si říkám, že by se tato válka a konflikt měl zapsat do jejich historie a vzhledem k tomu, kolik jich je, by se všichni měli spojit a vybojovat jejich zem pro své děti a budoucí generace, ale na druhou stranu si uvědomuji, že mnozí z nich jsou dobří lidé, s nenásilným charakterem, lidé co mají (zatím) rodiny a nedokážou si představit, že jdou zabíjet hrdlořezy z islámského státu. My si tady revoluci prakticky "vybojovali" klíčema, ale v jejich případě by to bylo jinak.

Rád bych se v krátkosti představil. Jmenuji se Ammar a narodil jsem se v půlmilionovém městě zvané Brno, které leží na jihu České republiky - republiky, která je srdcem celé Evropy. Můj otec je Libyjec a matka Češka. Narodil jsem se 14.dubna 1986, v den, kdy USA bombardovala poprvé Libyi. Kvůli tomuto konfliktu otec odcestoval a já tak vyrůstal s matkou. Mého otce jsem pak viděl naposled v roce 1989 - 17.listopadu - tedy v den revoluce v České republice. Po té už jsem ho nikdy neviděl. Můj nevlastní otec Milan byl u armády stejně jako můj biologický otec. Ammar (můj otec) je dnes vysoce postavená osoba u libyjské armády (otce jsem neviděl 26 let, ale voláme si) a Milan je meteorolog kapitán, který jezdí na mise do Kosova, Afghánistánu a jiných zemí kde účinkuje NATO.

Můj život byl jako jeden velký, problematický kolotoč, od vyhoření našeho domu v roce 2000 až po několik let života v Itálii, život plný násilí, změn, zkušeností a i když je naopak i mnoho krásných věcí, které mne v životě potkaly, jsem velmi šťastný, že jsem takový život měl.

Neexistuje nic silnějšího, než mít takovou zkušenost a umět z ní těžit. Najde se mnoho lidí, kteří si prošli mnohem větším peklem - je však velmi důležité, kdy si takový člověk dokáže tuto sílu uvědomit a umět se touto silou obohatit. Já na tohle přišel už jako mladý kluk a proto si troufám napsat tuto zprávu do světa všem lidem, kteří touží být šťastní, žít v míru a bez násilí. Zároveň tato zpráva je i pro všechny, kteří tyto hodnoty podceňují a nejsou v jejich životech na prvních místech.

Vy, lidé Afriky, lidé z arabských zemí a vůbec vy všichni obyvatelé tohoto světa - chci Vám předat zprávu, informaci, tajemství, které tady ve střední Evropě už všichni ví, stejně jako to ví v Americe.V žilách mi proudí i africká krev stejně jako vám, chci, aby jste věděli, že to co píšu je psáno z toho nejupřímnějšího a nejčistšího srdce, které bije pro spravedlnost, mír, Lásku a přátelství!

Když jsem byl mladý, vedli mě k tomu, abych věřil v nějakého Boha, ale nikdy mi neřekli kdo to vlastně je. Nežil jsem v rodině, kde bychom chodili do kostela nebo mě někdo k něčemu vedl nějak radikálně, ale vždy mě tahle otázka víry a božstva velmi zajímala a proto jsem se k mé vlastní pravdě musel postupně dostávat od svých útlých let až do dnešní doby.

Přečetl jsem Bibli a velice v ní věřil. Věřil jsem i v Boha, cítil jsem ho ve svém srdci tak silně jak to snad jen jde, ale celou dobu jsem to byl JÁ - byla to má duše co si tak moc přála, aby někdo tak mocný, spravedlivý a Láskyplný existoval, ale brzy jsem pochopil, že nikdo takový neexistuje a pokud ano, tak nebude takový jak se o něm píše v Bibli, Koránu a jiných svatých knihách.

Poznal jsem desítky, ne-li stovky věřících lidí, jeden byl muslim, druhý křesťan, další zase buddhista. Všechny tyto knihy mají za úkol člověka učit ke správnému životu, učí člověka jak být lepším člověkem, učí člověka jak nebýt pouhým zvířetem. Lidé, kteří sepsali tyto knihy byli velmi moudří a krásní lidé. Jenže ne všichni mají tak čistá srdce a měli byste vědět, že existuje i mnoho lidí, kteří budou víru v Boha zneužívat, budou vás skrze ní soudit, vraždit, okrádat a vy budete bezmezně věřit, že je to správné, protože máte tak čistá srdce a tak moc chcete být jako Bůh, že uděláte cokoliv, aby jste uhájili tuto svatou pravdu. Nyní je však čas se zastavit, podívat se do zrcadla a zamyslet se: "Je to opravdu to v co věřím nebo to, v co chci věřit? Nebyl by snad můj život mnohem krásnější, čistější a šťastnější, kdybych otevřel oči a uvědomil si - co je vlastně život?!"

Každý člověk, který zabije ve jménu víry je přesným opakem toho, co lidé, kteří sepsali svaté knihy chtěli. Prorok Mohamed byl ten největší z největších lidí arabského světa, který dokázal skrze myšlenku ovládnout stamilióny lidí, ale tento věk je již přes tisíc let v minulosti a je čas, aby se tyto knihy přepsaly novým učením toho, jaký by člověk měl být, aby byl šťastný, aby uměl využít celou dobu života ve prospěch dobra pro lidský druh.

Je čas bratři a sestry, abychom se zastavili a přehodnotili žebříček hodnot, který byl sestaven před více než tisíce lety.

Svět, ve kterém žiji já, je svět, ve kterém byste chtěli žít vy. Neříkám, že všichni, ale velká většina z vás si myslí, že tento svět je lepší, že v něm neexistuje hlad, násilí, lži, pokrytectví, vraždy, krádeže a nakonec to nejhlavnější - víra. Tohle všechno tady máme taky a skrze tento koncept víry se zde i utvořily organizace a vlády, které měly za úkol ukázat lidem jak mají žít, postavily jim plno kostelů, dovolily jim vytvořit skupiny, které mohou propagovat jakoukoliv svou zvrácenou víru a na ní opět pouze vydělat. Ano, vydělat. Nejdůležitějším slovem tohoto moderního světa je slovo PENÍZE. Tady neexistuje půjčka bez úroku, jako ve vašich zemích. Tady je vše postavené na finančních hodnotách, které zároveň vytváří lidem ty největší problémy a trápení.

Je to hlavní vodítko a hlavní víra všeho, na této víře je postaveno úplně všechno a neexistuje nic silnějšího, protože skrze tento psychologický koncept existence bytí je tvořen veškerý život a systém. Demokracie pak znamená, že vás tyto vlády a organizace nechají věřit čemu chcete, ale musíte odvádět stále zvyšující se daně, daň za to, že můžete žít v tomto systému, ve kterém vám dovolí na své náklady a čas vydělávat peníze taky. Neznamená to však, že každý člověk, který má peníze musí být špatný člověk, to určitě ne - jen se vám snažím vysvětlit, jak to tady funguje a jaký je zásadní rozdíl mezi systémem, který existuje ve vašich zemích.

Tyto vlády a organizace se vám snaží vnutit jejich systém, aby mohly nabídnout svůj koncept bytí a tím si jenom vydělat tak moc důležité peníze. Tento systém by nemusel být vůbec špatný, ale musel by se upravit a to lze jen v případě, že se lidé SPOJÍ a společně tento krok udělají. Už bylo několik lidí, kteří tohle chtěli udělat, ale lidé, kteří se dostali k moci je nenechali tuto zprávu implementovat i přesto, že vědí, že je to ta nejlepší věc, která by tento svět mohla posunout.

Mluvím k vám, jako člověk, který by chtěl jednou změnit svět k dobru, změnit ho a udělat nový systém, který by vyhovoval všem, ale dokud lidé nezmění svoje hodnoty tak se to mě, ani nikomu jinému nikdy nepovede.

Všichni lidé tohoto světa, lidé, kteří mají tak stejně čisté srdce jako já a touží po změně k dobru, po změně kde se nevraždí, nebojuje a věci se řeší mírem a Láskou, slyšte a čtěte pozorně oč vás žádám:

Spojte se a spalte všechny zbraně. Podívejte se každý do očí tomu druhému a zeptejte se sami sebe: "Chceme opravdu válku? Je náš život tak dlouhý a tak bezcenný, že jediné proč žijeme je moc, chtíč ovládat sami sebe navzájem?" Nebylo by mnohem krásnější, kdyby se lidé soustředili na své životy, vzájemně si pomáhali a vzájemně propagovali VÍRU V ŽIVOT? Kdo by nechtěl být šťastný, zamilovat se do člověka, mít děti, vychovávat je, milovat přírodu a pěstovat si pocit nadřazeného druhu, který je tím nejúžasnějším a nejsložitějším objektem ve vesmíru?

Zastavte se a začněte milovat sami sebe za to, že jste a neberte si životy navzájem jen kvůli pocitu z moci. Lidé, kteří se snaží k moci dostat nemusí být už z principu tohoto snažení špatní, špatné však je, když se snaží ovládat vás skrze víru v Boha. To je velmi špatné a je velmi důležité si to uvědomit.

Všichni víme, že změna je možná. Všichni to cítíme ve svých srdcích a jediné co stačí je uvěřit tomu. Poučte lidi, kteří zneužívají vaši víru v islám a ovládají vás jako loutky. Řekněte jim, že milujete život a že neexistuje nic krásnějšího než žít a být člověkem, přestaňte válčit a mějte víru v to, že zde opravdu může existovat něco, co každého člověka po smrti pošle na další úroveň bytí a věřte, že pokud se tato změna uskuteční - my všichni, kteří takto budeme činit tu změnu poznáme a uvidíme ji vlastníma očima.

Mnoho lidí tady v Evropě vás bude odsuzovat a bude proti vám jen proto, jaký model vás všech nám ukazují naše země. Je mezi vámi mnoho čistých a dobrých lidí, ale jsou tam i špinavci a zkažené duše - stejně tak jako jsou tady v Evropě. Tito lidé se absolutně neliší, jen si to každý vykládá podle svého a tím i vědomě odůvodňuje svá rozhodnutí, která mohou být mnohdy špatná, ale jak se v Evropě rádo říká: Všechno špatné, je k něčemu dobré.

Mnoho lidí tady v České republice - v srdci celé Evropy má názor, že islám je o válce, o vraždění a o radikální víře, která má chránit jméno boží a jakýkoliv sebemenší náznak nesouhlasu je silně potrestán. Většina těchto lidí nikdy v žádné vaší zemi nebyli a tak stejně jak oni neznají vás je to však i naopak. Vaši vůdci, kteří vás ovládají skrze víru, kterou si přepsali a vyložili po svém vám říkají, že lidé tady jsou špatní, protože nejsou muslimové, že jsou to pohané a hříšníci a drží vás na uzdě skrze strach. Tohle musí skončit. Už vás nesmí takto obelhávat.

Spojte své síly a víru v to být lepším člověkem, začněte budovat své domovy, své školy, nemocnice, svou zem a buďte na ni hrdí, zvolte si ty správné vůdce, kteří vás nebudou takto obelhávat, ale kteří vám dají SVOBODU, SVOBODU žít, vzdělávat se a budovat své životy.

To jest moje zpráva všem lidem, kteří mají chuť žít pravý život, který je o svobodě, přátelství, Lásce a MÍRU! Ať se stane!

Autor: Ammar Otman | středa 9.9.2015 0:01 | karma článku: 24.81 | přečteno: 1467x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Společnost

Veronika Valíková Šubová

Takže Velký pátek

Čtu radostné ódy na Velký pátek a trochu mi trnou zuby. Tedy stručně: na Velký pátek předhodila jedna náboženská parta vrchnosti nepohodlného proroka inovující party a okupační mocnost ho na nátlak jeho souvěrců nechala popravit.

29.3.2024 v 11:16 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 59 |

Rudolf Pekař

Velikonoce nebo svátky jara a tolerance?

Připomínka jara nám přináší příjemné počasí, kvetoucí zahrady a zároveň i změnu názvu Velikonoc na Jarní svátky či Svátky jara. Jaký to má důvod?

29.3.2024 v 10:56 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 23 | Diskuse

Vlastík Fürst

Velkopáteční zastavení může prospět i ateistům

Velký pátek není v naší zemi svátkem moc dlouho. Volný den máme až od roku 2016. Otázkou je, jak s tímto volnem naložíme. Můžeme vyrazit na nákupy či za zábavou, nebo je možné se rozhodnout, že ho budeme „slavit“.

29.3.2024 v 9:05 | Karma článku: 8.68 | Přečteno: 98 | Diskuse

Karel Trčálek

Fialova vláda by měla zvážit nařízení, kterým bude stanoveno, že se v Česku už žije líp!

ANO, bude líp! Pan premiér se opakovaně vyjádřil, že díky vládě se občanům žije už jen lépe a že téměř vše bylo vyřešeno. Tuto skutečnost je však nutné vtělit do vládního nařízení, neboť je smutné, že ne všichni občané to chápou

29.3.2024 v 8:16 | Karma článku: 16.78 | Přečteno: 188 | Diskuse

Filip Vracovský

Česko jako země plná ateistů a agnostiků přesto žije z křestanských tradic a k Rusku

nebo Ukrajině má poměrně blízko. Těžko však může chápat Blízký východ . Než se v další sérii blogů vrátím do kuchyně dovolte ještě jednu úvahu laika....

29.3.2024 v 7:49 | Karma článku: 6.47 | Přečteno: 152 |
Počet článků 38 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 2753

Čecho-Libyjec/Sicílie, který se zajímá o světové dění, o situaci v Libyi a o Českou republiku. Moje přání je, aby se lidé naučili nebýt lhostejní, uvědomili si věci z jiného úhlu pohledu a to spravedlivým metrem a až potom to vyžadovali od ostatních. Jedině aktivním pochopením může nastat změna. Miluji Českou republiku, vážím si Čechů, kteří ve světě něco dokázali, ale bohužel je jich stále méně a méně.
Osobní blog na: Blog.Ammar.CZ

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Velikonoce 2024: Na Velký pátek bude otevřeno, v pondělí obchody zavřou

Otevírací doba v obchodech se řídí zákonem, který nařizuje, že obchody s plochou nad 200 čtverečních metrů musí mít...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...