Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
K

karel_vvv

23. 2. 2012 19:17
Kadáffí přestřelil

Muammar mnoho let platil mezinárodní zločince, dal zabít spoustu lidí v Evropě a všude jinde. Ale hlavní chybu udělal, že se pohádal s dlužníky - nechtěl si nechat zaplatit dluh cca 200 miliard euro od Francie jejich mizernými a předraženými stíhačkami, tak mu je Sarky předvedl v akci. Lybijci budou muset asi makat, ne jako kdysi, kdy nedělali téměř nic a všechno měli zadarmo. Jenže předtím všechno rozbijí v občanské válce. Do toho ten mírumilovný islám. Skvělá kombinace ! Vzdělaní lidé utečou kam to půjde a pár desítek let to tam bude vypadat jako v Somálsku. Tedy pokud se rychle neobjeví nový plukovník.

0 0
možnosti
AO

Otman

23. 2. 2012 19:43
Re: Kadáffí přestřelil

Kaddáfi to a Kaddáfi tamto. Dřív jsme četli v médiích, jak naplánoval Lockerbie, dnes už dávno víme, že to zinscenoval západ, dokonce se k tomu ten agent přiznal. Ví se, že Kaddáfi podporoval odpůrce západu a taky věděl proč. V roce 1988 v Alžíru řekl, co se jednou stane pokud se arabské země nebudou bránit a hleď - o 20 let potom se to stalo skutečností. Nejde o Kaddáfiho - ten je již mrtev a ty letadla a stíhačky byla jen špička ledovce. Nebavme se o Kaddáfim, ten je již zabit. Bavme se o Libyi, co nyní? Západ rozsekal co mohl a absolutně zdevastoval zem, kterou nyní plundruje a to všechno za zástěrkou toho, že přišel pomáhat obyčejným lidem. Ať už máte argumenty jakékoliv - tohle je to nejdůležitější, že obyčejní lidé jako jsou i tady v ČR a po celém světě nemají kam jít, nemají domovy, jejich děti nemají školy, nemají útočiště a pomalu co jíst, ale NATO a USA přece přišli pomáhat a pomohli natolik, že teď lidé bědují a neví co bude další den. Zkuste se do nich vžít.

0 0
možnosti
AO

Otman

23. 2. 2012 19:48
Re: Kadáffí přestřelil

A ty připomínky o mírumilovném islámu jsou taky celkem nemístné. Ti obyčejní lidé to vše dokážou snést a vydržet právě díky jejich víře, protože věří, že je to jen zkouška a je jedno, jestli je to pravda nebo ne. Oni mají alespoň nějakou víru narozdíl od mnoha Evropanů, kteří věří jen v peníze a majetek, samolibost a sobeckost. Než začnete mluvit o mírumilovném islámu, přečtěte si něco z Bible, ze Starého zákona, třeba knihu proroka Izajáše nebo první Samuelova, kde Hospodin káže zabíjet a vraždit v jeho jménu a tak dále a tak dále. Já nejsem muslim, ale taky nejsem hoden toho něco soudit, protože kdo nesoudí, nebude souzen a kdo je pokorný před Bohem - bude povýšen. To si zapamatujte, než budete sugestivně sdělovat Vaše názory. Tak či onak děkuji za názor. S pozdravem Ammar

1 0
možnosti
K

Krawcojc_LUS

23. 2. 2012 20:40
Re: Kadáffí přestřelil

Západ sem, západ támdle; problém je mimo Západ - kdo masakruje černý, fialový a jiný Libyjce? Západ možná dodal zbraně, ale kdo mačká spouště? Právě ty hodný Libyjci, o kterejch tu píšete. Kdo jsou ti členové gangů ? Masajové z Keni nebo hodný a vzdělaný Libyjci? Kde se zrodila ta zloba, že Libyjci doslova 'rozsekali' desítky měst a zmasakrovali tisíce vlastních lidí? Já osobně bych řekl, že to Libyi dohnalo to, co Mucmmar zasel. Jinak, děkuji za citace z Bible, ale je tu jeden setsakramentskej rozdíl mezi Biblí a Koránem - zatímco u Koránu se jedná o nezpochybnitelný, autentický, doslovný a naprosto přesný slovo Boží, o kterym nesmí žádnej muslim pochybovat, tak to u Bible prr - u Bible se rozděluje několik vrstev redikce (cca 4), zná se přibližná doba těchto redikcí a celej text je pouhopouze inspirováno Božím slovem. A nejen to, spousta textů je v Bibli jen jako historický dokreslení situace a vůbec na to věřící křesťani neberou (nemaj brát!) ohled, nemluvě o mnoha úrovních výkladu!

2 0
možnosti
AO

Otman

23. 2. 2012 23:17
Re: Kadáffí přestřelil

Podle Vaší reakce jste situaci vůbec nejspíš nepochopil. Tam nemačkají spouště LIBYJCI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Píšu to skoro v každém článku, ale najmutí žoldáci, co teď jedou bojovat do Sýrie, já nevím, že Ti lidi mají nutkání chytračit, ale čtou mezi řádky? Jinak děkuji za vysvětlení Bible, to snad ani nemůžete myslet vážně :-D , ale v pořádku. Občas je lepší ani nereagovat, pokud je člověk zaslepený a nechce ani chápat pointu podnětu o kterém debatuje, je to opravdu jen plýtvání časem. Hezký den. Ammar

0 0
možnosti
K

Krawcojc_LUS

25. 2. 2012 9:53
Re: Kadáffí přestřelil

Vratim k te Bibli - radite se snad k rade dalsich muslimu, kteri s oblibou rikaji, ze znaji Bibli "jako sve boty" a nevite snad o naprosto zakladnich datech? Vim, ze se v mesitach rado pouziva dezinformaci, tak jeste jednou - Bible NENI slovo Bozi; uz vubec ne AUTENTICKE; velka cast textu jsou v Bibli jen jako historicke podhoubi toho, co je povazovany za text/skutky inspirovany Bohem :) Citovat nejakou ukrutnost ze Staryho Zakona je proto uplna pitomost, protoze uz v dobe vzniku Bible (ktera vznikla jak sem psal sice v 1 dobe, ale ze ctyr ruznejch predchozich sbirek textu) probihal odbornej (!) vyber toho, co se do Bible dostane. Dik osvicenstvi nekterych se tam dostaly takovy skvosty staroveky literatury jako treba eroticka Pisen Pisni (puvodne z Mezopotamie, snad z 12. stol pr. n.l.). Cili rozdil mezi Bibli a Koranem je PROPASTNEJ - bacha na to ;-) Co se tyce Libye, tak nevim nevim, jak je to s tema zoldnerama. Arabsky mluvim a nezda se mi, ze ti zoldneri mluvi cizim dialektem...;-)

0 0
možnosti
PK

Paeris Kiran

23. 2. 2012 22:09
Re: Kadáffí přestřelil

Já víru ke svému životu nepotřebuji a odmítám aby můj život byl nějak omezován vírou jiných.

A já můžu soudit koho chci... a víte proč? Můj mozek tu funkci biologicky umožňuje tak jí použiju. (ve výsledku jde jenom o to kudy se v něm pohybuje gradient elektrického náboje)

Jediná pro mě relevantní míra vesmíru jsem já osobně.

A moji nepřátelé jsou všichni kdo by chtěli aby dodržoval pravidla s kterými já osobně nesouhlasím... ať to jsou křesťané, muslimové, židé... Ovšem nechají li zcela na pokoji mě (a pokud by mi někdo řval z minaretu a budil mě tak mě to obětžuje a tolerovat to nebudu!) já nechám zcela na pokoji je. Nebudu lidi vystavovat své kultuře pod podmínkou že oni nebudou vystavovat svou kulturu a pravidla mě.

1 0
možnosti
K

karel_vvv

23. 2. 2012 21:13
Re: Kadáffí přestřelil

Nejde vůbec o náboženství, to je všude nějaké, s tím nic nenaděláte. Ale o politický fašismus, který se za náboženstvím skrývá, Al Kajda například, Muslimské bratrstvo a tak dále. Stejně jako komunistům nešlo vůbec o lidi, ale jenom o moc, s těmihle je to stejné. A chování Francie, Británie, Itálie a nakonec USA ? To už předvedli několikrát v historii - Mnichov 1938, Kosovo 2008 a teď Lybie 2011. Nakonec se jim tohle jednání strašlivě vymstilo a určitě tomu nebude jinak ani teď. Jenomže je problém, že to zase odnesou normální lidé, kteří s tím rozhodnutím neměli nic společného. Uvidíte, že nakonec jediná země, která pomůže, bude USA, až se na ten evropský bordel nebude moci koukat. Proto také amíci hlídají ropu, protože jinak by ji Lybijcům loupežník Sarka Farka už ukradl. Lidí je mi každopádně líto. Lybie byla jediná africká země, kde bylo slušné školství, zdravotnictví, lidé mohli cestovat. Jako turista jsem se tam nebál, na rozdíl od mnoha dalších zemí.

0 0
možnosti
K

karel_vvv

23. 2. 2012 22:02
Re: Kadáffí přestřelil

A ještě k tomu islámu - jak správně napsal někdo předtím, Bible má na rozdíl od Koránu také Nový zákon, kde je všechno poněkud jinak než ve Starém zákoně. To ovšem nezabránilo tomu, aby se celá Evropa ještě před 500 lety kvůli různému výkladu vesele nevraždila navzájem. Islám, kromě pár odnoží (které praví islamisté už za islamisty nepovažují a chtějí je vyvraždit, jakmile to bude možné) chápe Korán zcela doslova, to u křesťanů nikdy nebylo (respektivě to bylo vyjímečné). Islám ještě neprošel reformací a je otázka, jestli kdy projde. Do té doby se budou Arabové, Peršané, Pakistánci a jiné islámské národy vraždit o sto šest. 95% muslimů zabili ve válkách jiní muslimové. Mají teď rok 1433, to u nás končily husitské války, pak nastalo lutheránské vraždění, pak to skončilo až po třicetileté válce. Ovšem dneska je moderní doba, místo mečů kalašnikovy a místo děl atomové bomby. Ale také vzdělanost a internet, takže to snad dopadne lépe než před 500 lety.

0 0
možnosti
  • Počet článků 38
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2886x
Čecho-Libyjec/Sicílie, který se zajímá o světové dění, o situaci v Libyi a o Českou republiku. Moje přání je, aby se lidé naučili nebýt lhostejní, uvědomili si věci z jiného úhlu pohledu a to spravedlivým metrem a až potom to vyžadovali od ostatních. Jedině aktivním pochopením může nastat změna. Miluji Českou republiku, vážím si Čechů, kteří ve světě něco dokázali, ale bohužel je jich stále méně a méně.
Osobní blog na: Blog.Ammar.CZ

Seznam rubrik