Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
K

Krasavicee

8. 2. 2012 17:42
Mladý muži,

chápu, že Vás bolí srdce, protože jeho polovina patří Lybii, ale jiná země- jiný mrav....  V Lybii se s porevolučním chaosem, který nastává v každé zemi po každé revoluci, vypořádávají po svém - ve jménu Allaha, svých kmenových tradic a historie své země. Co s tím mohou čeští čtenáři dělat?  Co s tím mohou křesťané dělat?  Vojenský režim můžete v zemi držet kolik staletí chcete, a stejně po jeho svržení VŽDY nastane chaos a doba účtování. Jak dlouhá a jak krvavá je ta doba, záleží na tom, kolik a jakých národů/kmenů/náboženství ta diktatura držela ve společném státě, v jakém stavu jsou elity a inteligence, jakou infrastrukturu a hospodářství země diktatura vybudovala a do jakých mezinárodních struktur zemi začlenila, aj.

Až nastane správná doba, bude Lybie potřebovat pomoc  vzdělaných mladých expats se zkušenostmi z jiných zemí, ptáte se sám sebe  "co mohu já, poloviční Lybijec se zkušenostmi z Evropy, udělat pro Lybii"??

0 0
možnosti
PKL

Politicky korektní lež

19. 1. 2012 20:43
.

R^

0 0
možnosti
JR

Smoking Lilly

16. 1. 2012 22:32
Proc sedite v Cesku????

Vas narod Vas potrebuje, tady jim nepomuzeteRv

3 0
možnosti
AO

Otman

17. 1. 2012 15:13
Re: Proc sedite v Cesku????

Tyhle podobné komentáře jsou opravdu laciné a trapné. Nevím, proč bych měl jezdit do Libye a měl se tam nechat zabít. Já jsem se narodil v Evropě - v ČR (Brno) a snažím se lidem ukázat, jak nás média lakují a ukázat na situaci v Libyi. Pokaždé se najde nějaký "inteligent" , který mi napíše podobný komentář jako Vy ~Proč prý nevezmu kulomet a nejdu bránit Libyjce~ . Já chtěl do Libye odjet za mou rodinou od otce, ale nebylo mi to VŮBEC doporučeno, jako třeba panem Al-Dallalem, který je na straně NTC - přežil bych prý pár hodin, protože jsem pro Zelenou Libyi. Takže tyhle žvásty si prosím Vás nechte pro sebe. Díky.

4 0
možnosti
D

duhacenzor5

16. 1. 2012 18:45
Však ano,

pamatuji dobu, kdy Kaddáfí 1969 svrhl krále Idríse, povraždil každého kdo nesouhlasil, učinil z Lybie sovětskou kolonií, výcvikový tábor po zelené i rudé teroristy z celého světa, co vraždili ve jménu tu socialismu tu islámu na všech kontinentech, pamatuji i na nás semtex, kterým vyhodil do povětří civilní letadla nad Lockebie a nad Nigerem. I jeho střelbu do lybijských demonstrantů. I jeho výzvy, jak se Evropa nesmí bránit islamisaci i aby OSN rozpustila Svýcarsko. Chápu vztek našich souduhů i tvůj nad agilním a nadějným vůdcem lybijské revoluce. A jsem rád, že Kaddáfího režim padl, stejně jako jsme byl rád, že se rozpadl SSSR a Varšavská Smlouva, jeho protektoři. Zas bude na této planetě po nás obyčejné lidi bezpečněji.S pozdravem, autore.

1 0
možnosti
AO

Otman

16. 1. 2012 19:21
Re: Však ano,

Je vidět, že hodně lhtáte západní média, ale asi jen pokud se to hodí pro Váš názor. Mnoho těchto pravd a tvrzení jsou v dnešní době už dávno vyvrácena, stejně jako kamufláž na Libyi, že můžou za Lockerbie a dnes dávno víme, že v tom bylo desítky agentů - podplacených. Kaddáfi přiznal zodpovědnost v roce 2003, ale né, protože by to byla pravda, ale chtěl vytvořit mír a spolupráci, což se mu taky povedlo, když miliardami odškodnil pozůstalé a západ ho hned přijal mezi své. A srovnávat SSSR a smlouvy kolem toho se situací v arabském světě je podle mě hloupost. S pozdravem Ammar

5 0
možnosti
P

pěnice

16. 1. 2012 16:48
Je to vlastně stejné,

jako když o nás v šedesátém osmém psali v ostatních socialistických státech, že je u nás kontrarevoluce. Proto nás "museli osvobodit" ty slavné bratrské státy.

1 0
možnosti
P

pouyti

16. 1. 2012 16:34
Zkusenost ukazuje

ze cesta ,kterou jdou Talibanci,je spravna.

0 0
možnosti
C

Camino.

17. 1. 2012 6:56
Re: Zkusenost ukazuje

Nam oznamil strycek Ho z Vietnamu, pouyti....tolikrat smazan, ale vzdy zmeni pismenko Rv

0 0
možnosti
JRJ

Já rád játra

16. 1. 2012 14:20
propaganda je soucasti kazde valky

a vzdy se lze. Kuvajtske deti vyhazovane z babyboxu, Albanci ktere zli Srvive hazeli do dolu v Trepci, ... a pokazde se tomu veri, vzdyt to pisou v novinach.

0 0
možnosti
C

czernej007

16. 1. 2012 11:57
karma

souhlas a stačí si vzpomenout na Irák,jak Amíci a Angláni lhali o jeho zbraních hromadného ničeníRv

6 0
možnosti
UU

hryhryhry

16. 1. 2012 17:35
Re: karma

taky karma a je to též stejné,  jako mediální masáž k válce v Jugoslávii, bohužel hlupáci vždy uvěří. Ti inteligentní manipulaci médií poznají, jde to poznat, a pak si shánějí informace sami. Je pár lidí, kterí se oblbnout nenechají, ale těžko s tím něco můžou udělat.V současnosti probíhá manipulace s údaji o Íránu ...víme komu prospívá.

2 0
možnosti
  • Počet článků 38
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2886x
Čecho-Libyjec/Sicílie, který se zajímá o světové dění, o situaci v Libyi a o Českou republiku. Moje přání je, aby se lidé naučili nebýt lhostejní, uvědomili si věci z jiného úhlu pohledu a to spravedlivým metrem a až potom to vyžadovali od ostatních. Jedině aktivním pochopením může nastat změna. Miluji Českou republiku, vážím si Čechů, kteří ve světě něco dokázali, ale bohužel je jich stále méně a méně.
Osobní blog na: Blog.Ammar.CZ

Seznam rubrik