Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Restaurant TEFITI: Italské ručičky naši hosté poznají

Uběhlo již půl roku od doby co jsme otevřeli nový středomořský restaurant TEFITI v historické části Brna, přesněji na Zelném trhu, v nejstarší divadelní budově ve střední Evropě v Redutě.

Naší hlavní myšlenkou bylo zrodit restauraci opravdu středomořského typu, kde speciality především z ryb a mořských plodů budou připravovat samotní Italové, kteří na poli gastronomie mají značné zkušenosti.
 

Srdcem každé dobré kuchyně jsou kuchaři a u italské kuchyně to platí dvakrát tolik, protože jen málo kdo věnuje do přípravy pokrmů tolik vášně a lásky jako právě horkokrevní jižané.

Risotto gamberi e avocado con scampo

Na začátek bychom rádi představili šéf kuchaře Diego Nuvola.

Diego se narodil v Recoaro Terme, malém městečku, které leží na úpatí dolomitů kousek od Benátek. Už jako malý kluk měl vášeň pro vaření, do kterého ho motivovala jeho maminka, která v té době byla ředitelkou hotelu. Rád se připletl do hotelové kuchyně kde pomáhal s přípravou těstovin, filetováním masa a další. Sám říká, že jeho největší vášní byly a jsou těstoviny a rizota, která umí připravovat opravdu na vysoké úrovni stejně jako ryby, které několik let připravoval ve vyhlášené restauraci ve městě Valdagno.

V roce 2011 cestoval za svou ženou do Brna kde se mu tak zalíbilo, že už zde zůstal. Sám říká, že byl velice překvapený z toho, kolik je v Brně italských restaurací, které však neodpovídají zdaleka italské kuchyni. Během osmiletého působení v Brně pracoval pro tři restaurace se zaměřením na italskou kuchyni, které byly vždy ty z nejlepších v Brně a zajisté jim pomohl k úspěchu.

Na malou chvíli odcestoval za prací do Manchesteru, kde dopiloval některé své dovednosti. Po té se vrátil do Brna, kde nějakou dobu pracoval pro italskou restauraci jako pomocný kuchař, díky čemuž měl čas se stále zdokonalovat a vyčkával na svou příležitost, která by mu poskytla zázemí pro jeho kuchyni. A hle! Restaurant TEFITI, kuchyně pod jeho vedením vzkvétá a těší se kladným ohlasům ze strany klientely, která umí ocenit italskou kuchyni.

Gamberone al forne con insalata

Dalším z našich skvělých kuchařů a mimo jiné i výborným číšníkem je Arturo Elefante.
Arturo pochází z městečka Castellammare, které se nachází kousek od Neapole. Studoval stomatologii ve které se chtěl uplatnit jako zubní technik se zaměřením na stomatologické protézy, ale jeho vášeň pro kuchyni a gastronomii ho přemohla, a tak začal pracovat brigádně v hotelech a to jak v kuchyni tak i na place. Byl velice nadaný a tak není divu, že si například zkusil vařit vedle (v té době) ještě ne tak známého Michelinského kuchaře Antonino Cannavacciuolo. Po té se vypracoval jako vedoucí sálu v pěti-hvězdičkovém hotelu na Elbě - Villa Ottone, která je známá v celé Itálii. Pracoval i v Londýně, v italské restauraci jako pomocný kuchař i jako číšník. Nakonec se se svou přítelkyní usadil v Brně, kde nějakou dobu pracoval jako pomocný kuchař, kde se ale zdaleka nemohl předvést tak jak by mohl. Nabídka na práci v restaurantu TEFITI tak pro něj byla více než zajímavá. Se svým nynějším kolegou Diegem tvoří srdce podniku, který chtějí rozvíjet a seznamovat hosty s opravdu italskou kuchyní, která jim proudí v žilách.
Dalším důležitým článkem v naší kuchyni je také šéf-cukrář Adam Dvořák.

Adam Dvořák

Adam pochází z Pezinok na Slovensku. Když se rozhodoval nad tím, co bude v životě dělat, měl ve svých patnácti letech ve své kariéře jasno - cukrařina, ke které ho vedl i jeho tatínek. Začal studovat na cukráře v Bratislavě a hned po ukončení studia ho to táhlo do Brna, kde získával zkušenosti po menších cukrárnách a restauracích. Podle jeho slov zlom přišel v roce 2015, když získal vedoucí pozici ve významné restauraci v centru Brna. Dá se říci, že tam nastartoval svou seriózní kariéru. Zúčastnil se i cukrářských soutěží v tuzemsku i zahraničí kde získal nejedno ocenění. Italská kuchyně mu byla vždy blízká a oblíbená a tak když restaurant TEFITI hledal šikovného cukráře věděl, že je to ta správná volba. Dnes u nás Adam připravuje velice chutné dezerty a protože ho italská kuchyně baví, rád se učí i od svých italských kolegů.
 

Profiteroles al tartufo e torta al lime e menta

Teď už víte, kam určitě zajít ochutnat středomořskou kuchyni, která je autentická pod vedením italských kuchařů a lidí, které práce baví. Dbáme na čerstvé a kvalitní suroviny, které jsou základem pro dobrou kuchyni, stejně tak dbáme na to, aby těstoviny, pečivo, dezerty, zmrzliny, sirupy a další bylo připraveno v naší režii z naší kuchyně.

Přímo uvnitř restaurace máte možnost výběru čerstvých ryb z vitríny, které pak kuchaři připraví expresně. Každý týden připravujeme speciality z ryb, masa, těstovin, rizot a další, které ráda sdělí obsluha. Samozřejmostí jsou výborná lokální i zahraniční vína, která rádi doporučíme přímo k vybranému jídlu. Od pondělí do pátku máte možnost ochutnat polední menu od 11:00 do 14:00 a to ze tří druhů - vždy v sestavě: salát, těstoviny nebo rizota, maso nebo ryba s přílohou včetně polévky za přijatelné ceny.

Restaurant TEFITI

Pohostinnost našeho personálu Vás okamžitě uvede do pohody a přispívá vytvářet přirozenou atmosféru, která je pro středomoří typická. Jedinečnou atmosféru zaručuje architektura obsažená v samotném divadle Reduta, která je druhým nejstarším městským divadlem na světě.
Grazie a tutti e ci vediamo presto! 

Tým TEFITI 
www.tefiti.eu / www.fb.tefiti.cz  / www.e-finance.cz

Autor: Ammar Otman | pátek 16.11.2018 17:34 | karma článku: 11,78 | přečteno: 511x
  • Další články autora

Ammar Otman

Brněnská gastro krize: nedostatek kuchařů a kvalifikovaných číšníků. Proč?

Brněnské restaurace v posledních měsících řeší jedno z nejdůležitějších témat: Kde sehnat personál a hlavně jak si jej udržet?

11.5.2017 v 15:25 | Karma: 34,23 | Přečteno: 5263x | Diskuse| Brno

Ammar Otman

Situace v Libyi: Jak vypadá situace dnes a jaká byla před? Obama přiznal selhání

V Libyi mám rodinu a tak se neustále zajímám o situaci, která tam nyní panuje. Rád bych seznámil čtenáře o předchozí a dnešní situaci, aby mohli sami posoudit, kdo celý problém vytvořil a kam to všechno vede. Snad nebudeme další?

6.10.2015 v 9:00 | Karma: 39,80 | Přečteno: 3505x | Diskuse| Společnost

Ammar Otman

Gastronomie: Vztah majitelů restaurací, zaměstnanců a klientely v ČR. Jak to u nás chodí?

V gastronomii se pohybuji již deset let a proto bych se rád se čtenáři podělil o své zkušenosti a postřehy ze světa pohostinství.

4.10.2015 v 23:53 | Karma: 20,77 | Přečteno: 2418x | Diskuse| Společnost

Ammar Otman

Rozhovor s libyjským vojákem, který zažil situaci v Libyi a Sýrii

Chtěl jsem získat nějaké informace od člověka, který celou situaci v Sýrii, Libyi a dalších zemích zažil a kdo tam celý život žije. Přátel mám v Libyi dost, ale chtěl jsem udělat rozhovor s někým, kdo má o celé situaci přehled.

17.9.2015 v 20:37 | Karma: 29,15 | Přečteno: 2348x | Diskuse| Společnost

Ammar Otman

Zpráva uprchlíkům: bojujte za svou zem tak jako bojovali Evropané aneb jak to chodí v Evropě

Přemýšlel jsem nad tím, co bych vzkázal všem lidem, kteří migrují do Evropy s ideou, že zde získají nový domov. Věřím, že mnoho z nich utíká, protože jim nic jiného nezbývá, ale možná by měli bránit svou zem a vybojovat ji zpět.

9.9.2015 v 0:01 | Karma: 24,96 | Přečteno: 1467x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Další případ zpožděné dodávky zbraní. Česká firma se soudí na Ukrajině

26. dubna 2024

Premium Vztahy mezi Českem a Ukrajinou nejsou vždycky idylické. Svědčí o tom soudní spor, na který narazila...

Světlušky mění válčení ve městech. Nové drony snížily počet padlých Izraelců

26. dubna 2024

Premium Jen několik decimetrů velký přístroj může znamenat revoluci městské války: minivrtulník, který...

Dva ruští vojáci se doznali k trojnásobné vraždě na Ukrajině

25. dubna 2024  23:07

V okupované části Chersonské oblasti na jihovýchodu Ukrajiny zadrželi dva ruské vojáky, kteří se...

Architektonickou cenu EU získal univerzitní pavilon, blízko byla i ostravská galerie

25. dubna 2024  21:23

Studijní pavilon Technické univerzity v německém Braunschweigu se stal vítězem prestižní...

Quality Hotel Brno Exhibition Centre
RECEPČNÍ

Quality Hotel Brno Exhibition Centre
Jihomoravský kraj
nabízený plat: 30 550 - 30 550 Kč

  • Počet článků 38
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2886x
Čecho-Libyjec/Sicílie, který se zajímá o světové dění, o situaci v Libyi a o Českou republiku. Moje přání je, aby se lidé naučili nebýt lhostejní, uvědomili si věci z jiného úhlu pohledu a to spravedlivým metrem a až potom to vyžadovali od ostatních. Jedině aktivním pochopením může nastat změna. Miluji Českou republiku, vážím si Čechů, kteří ve světě něco dokázali, ale bohužel je jich stále méně a méně.
Osobní blog na: Blog.Ammar.CZ

Seznam rubrik