Řešení: Svět by potřeboval Ježíše nebo diktátora demokracie...

24. 02. 2012 10:10:10
Poslední dobou upadám v nečinnost. Je mi tak nějak mizerně z toho celýho světa, co vše se v něm děje a kdo ví, co bude za měsíc, než aby přemýšlel nad tím - co bude za 10 let. Sedím u stolu, slunce svítí - v bytě stín a tak zde sedím jako stará žena, která chléb u dveří hledá, aby si bídný, vší radosti prázdný život o okamžik prodloužila - a tím i ulevila. Přemýšlím nad mým snem, co řítil se ke smutnému konci, sen o světě, ve kterém žiji. Ten svět co je tak smutný a zlý. Byl jsem dojat! Rozechvěn! Zarmoucen! Rozerván v nitru nejhlubším, ale nevěděl jsem jak mi jest, jak mi bude. Dost o mém snu. Proč se tma prostírá kolem mých očí, cosi u hrdla mě chytá, jako vražedník, proč ve mě srdce začalo tak divoce bít! Proč mám pocit, jako kdybych si z ruk žíly trhal a v mozku ryl? Opět jsem si uvědomil, v jakém žiji světě.
Google
GooglePeoples of the World

Z Janova evangelia:

"Kdo věří ve mne, ne ve mne věří, ale v toho, kdo mne poslal. A kdo vidí mne, vidí toho, kdo mne poslal. Já jsem přišel na svět jako světlo, aby nikdo, kdo ve mne věří, nezůstal ve tmě. A jestli někdo uslyší má slova, a nezachová je, já ho nesoudím. Nepřišel jsem, abych svět soudil, ale abych svět zachránil. Kdo mne odmítá a nepřijímá moje slova, má svého soudce. Slovo, které jsem pověděl, to ho bude soudit v poslední den. Neboť já jsem nemluvil sám ze sebe, ale Otec, který mne poslal, ten mi dal příkaz, co mám říci a co promluvit. A vím, že jeho přikázání je věčný život. Co tedy já mluvím, mluvím tak, jak mi pověděl Otec."


Zůstanete-li ve mně a zůstanou-li mé výroky ve vás, požádejte, oč chcete, a stane se vám. Tímto bude oslaven můj Otec, ponesete hojné ovoce a stanete se mými učedníky. Jako Otec miluje mne, tak i já milujia vás. Zůstaňte v mé lásce. Zachováte-li má přikázání, zůstanete v mé lásce, jako já jsem zachoval přikázání svého Otce a zůstávám v jeho lásce. Toto jsem vám pověděl, aby moje radost byla ve vás a aby vaše radost byla naplněna.

Ať už v Bibli věřím nebo ne, já osobně věřím, že se v této knize může každý člověk inspirovat k tomu být lepším člověkem. Učení Ježíše Krista je veliké a ať už jsem ten největší skeptik a racionalista jsem si jistý tím, že to učení je správné a svět by vypadal úplně jinak, kdyby se lidé podle tohoto učení chovali, tak jako to kázal Mistr Jan Hus. Ať už v Boha nevěřím, věřím v ta slova, která jsou vepsána.

Někdy si přeji, aby na tento svět přišel ten Ježíš o kterém se píše a sjednal pořádek a spravedlnost. Každý z nás by se měl zamyslet, jak svůj život žije a co pro něj dělá. Nepotřebuji kostelíčky a kupovat si nějaký brožurky, je to v člověku a k tomu potřebujete jen svého ducha a proto nechápu ty sta-miliardové majetky církví, vy ano?

Tak či onak, byl by to opravdový zázrak, kdyby to tak opravdu bylo.

SUN

No a když už tedy bezvěrec, tak alespoň člověk. Věřit tak v sebe, ve svou sílu dobrého srdce a objevit "diktátora" demokracie a Lásky, to by bylo panečku, nemyslíte? Tak, jako pronesl Chaplin ve filmu Diktátor:

"Lituji, ale já nechci být pánem světa. To pro mě není. Nechci ani vládnout a ani dobývat. Chtěl bych pomoci všem, židům, křesťanům, všem bez rozdílů barvy pleti. My všichni si toužíme pomáhat navzájem. Lidé jsou ze základu takoví. Žít štěstím těch druhých, ne jejich neštěstím. Nechceme ani nenávidět a ani pohrdat. Na tomto světě je místo pro každého. Půda je bohatá a může uživit každého. Cesta životem může být svobodná a krásná, ale my jsme se na ni ztratili. Chamtivost zničila naše duše, zazdila nás do nenávisti, uvrhla nás do neštěstí a nutila zabíjet. Naše vlastní rychlost nás brzdí. Mechanizace nám přinesla bídu. Naše znalosti z nás udělaly cyniky a hrubce. Myslíme přílíš a cítíme málo. Potřebuje spíše lidskost než pokrok. Spíše laskavost než schopnost. Bez těchto vlastností násilí zvítězí nad životem. Rozhlas a letadla nás měly přiblížit, původně tyto vynálezy měly hlásat do světa lidskou dobrotu a bratrství mezi národy. Můj hlas nyní slyší miliony mužů, žen a dětí, kteří žijí v zoufalství, a jsou obětí systému, který stále uvězňuje a mučí nevinné lidi. Těm, kteří mně slyší říkám: Nezoufejte! Naše dnešní neštěstí se zrodilo z chamtivosti, ze zahřklosti těch, kteří se bojí pokroku. Nenávist přejde, diktátoři zemřou a moc odebrána lidu se lidu zase vrátí. Pokud lidstvo bude smrtelné, svoboda nezahyne. Vojáci! Neposlouchejte hrubce, kteří vámi pohrdají a utlačují vás, kteří vám diktují, co máte dělat, co si myslet a co cítit. Dělají z vás zvířata a potravu pro děla. Neustupujte těmto zrůdám s mechanickým srdcem a rozumem! Vy nejste ani stroje, ani zvířata, ale lidé s Láskou ve vašich srdcích a nikoliv nenávistí! Jen zrůdy nenávidí. Vojáci, nebojujte za otrokářství, bojujte za svobodu. Svatý Lukáš napsal: "Království Božské je mezi Vámi". Ne v jednom z vás, ale ve všech lidech! Ve vás! Vy, lid, máte v rukou moc, vytvářet stroje, vytvářet štěstí. Máte možnost učinit tento život krásný a svobodný, udělat z něho úžasné dobrodružství. Ve jménu opravdové demokracie, použijme tuto moc, spojme se! Bojujme za nový svět, který dá všem práci, budoucnost mladým, zabezpečení starým. Surovci těmito sliby získali moc. Ale oni lhali! Nevyplnili žádný z jejich slibů. Diktátoři si naopak svobodně zotročují lid. Bojujme za splnění slibů! Bojujme za osvobození světa, za zrušení bariér mezi národy, za odstranění chamtivosti, nenávisti a nesnášenlivosti. Bojujme za rozumný život, kde věda a pokrok nás přivedou ke štěstí. Vojáci, ve jménu opravdové demokracie, spojme se!"


Co si myslíte vy? Jen tak čistě teoreticky, kdyby jste měli tu možnost ten svět změnit, co by jste proto udělali? Já se ptám sám sebe denně, co proto můžu udělat, ale vím, že nejspíš vůbec nic, protože jeden nestačí.



Autor: Ammar Otman | pátek 24.2.2012 10:10 | karma článku: 30.29 | přečteno: 1530x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Společnost

Ladislav Pokorný

Vláda by měla zvážit nařízení, kterým bude stanoveno, že v Česku se už žije líp

Pan premiér se v médiích opakovaně vyjádřil, že díky vládě se občanům žije už jen lépe a že téměř vše bylo vyřešeno. Tuto skutečnost by však bylo vhodné vtělit do vládního nařízení, neboť je smutné, že ne všichni občané to chápou.

28.3.2024 v 16:51 | Karma článku: 33.90 | Přečteno: 581 | Diskuse

Jan Pražák

Mají mít staří lidé přednost?

Ráno jsem vstala levou nohou. Začalo to už předchozí večer, vnučka mi říkala do telefonu, že tam u nich přepadl nějaký mladý mizera staříka, který sotva chodil. Okradl ho a srazil na zem, až si ten pán pohmoždil ruku a odřel tvář.

28.3.2024 v 14:34 | Karma článku: 29.31 | Přečteno: 2031 | Diskuse

Jan Ziegler

Komunistický guru Marx byl vykořisťovatelem a hrubým člověkem

Na zakladateli vědeckého socialismu toho nebylo moc vědeckého a dělníky vůbec nemusel. Viděl v nich pouze nástroje (užitečné idioty), které svrhnou kapitalismus. Nenáviděl Židy a Slovany včetně Čechů.

28.3.2024 v 13:30 | Karma článku: 16.78 | Přečteno: 291 | Diskuse

Rudolf Pekař

Bacha na sváteční cyklisty

Začátek jara přináší nejen kvetoucí přírodu, ale také návrat cyklistů na silnice. Bohužel, spolu s nimi se objevují i tzv. sváteční cyklisté, kteří se chovají neopatrně a nezodpovědně.

28.3.2024 v 12:17 | Karma článku: 6.32 | Přečteno: 208 | Diskuse

Tomáš Vodvářka

Velký pátek jako příležitost

Už několik let je v "portfoliu" státních svátků i Velký pátek, který by mohl být vhodnou příležitostí k uvědomění si tzv. evropských hodnot, s nimiž se poslední léta mediálně žongluje.

28.3.2024 v 9:34 | Karma článku: 18.46 | Přečteno: 274 | Diskuse
Počet článků 38 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 2753

Čecho-Libyjec/Sicílie, který se zajímá o světové dění, o situaci v Libyi a o Českou republiku. Moje přání je, aby se lidé naučili nebýt lhostejní, uvědomili si věci z jiného úhlu pohledu a to spravedlivým metrem a až potom to vyžadovali od ostatních. Jedině aktivním pochopením může nastat změna. Miluji Českou republiku, vážím si Čechů, kteří ve světě něco dokázali, ale bohužel je jich stále méně a méně.
Osobní blog na: Blog.Ammar.CZ

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...

Stále víc hráčů dobrovolně opouští Survivor. Je znamením doby zhýčkanost?

Letošní ročník reality show Survivor je zatím nejkritizovanějším v celé historii soutěže. Může za to fakt, že už...