Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Stav v Libyi se stále zhoršuje, Cameron a Sarkozy oznámili úspěch!

Poté, co hanebně označili své vymazání Libye z povrchu zemského za úspěch, britský premiér David Cameron a francouzský prezident Nicolas Sarkozy oznámili vytvoření společného vojenského velitelství a kontrolního centra pro zeefktivnění operací. Na summitu v Paříži Cameron chválil jejich "neuvěřitelně silný vztah založený na společných zájmech." Podle ~New York Times~ a ~El Paisa~ -  Tripolis, hlavní město Libye, a mnoho dalších měst jsou nyní v obležení ozbrojených skupin - gangů, které provádějí etnické čistky,  vykrádají co se dá a přechodná národní rada (NTC) uznaná celým světem jako legitimní jen kouká. Sami se bojí o své životy.

LibyaGoogle

Ještě než válka začala, měla Libye výborné, vzdělané vojáky, kteří měli bezplatné vojenské studium po celém světě. Tato armáda byla legitimní armádou jako v každém jiném státě.

Takto vypadala armáda Libye před invazí NATO a USA. Dnes drtivá většina těchto lidí nežije, protože bránili svou zem proti těm, kteří dnes vraždí černé Libyjce a vykrádají libyjskou zem. Média tomu říkala "Kaddáfiho vojáci bojují proti poklidným demonstrantům" , ale každý trošku přemýšlející člověk s prodlouženou míchou ví, že to byla mediální válka a lež.

Dnes, "armáda" schválená NTC (národní přechodnou radou) sama o sobě působí jako další ozbrojený gang. Je třeba dodat, že tyto gangy některá menší města absolutně zničila a zdevastovala, vykradla a vypálila. I když válka skončila v říjnu po zabití Kaddáfiho, Tuarega se stala městem duchů. 95% domů bylo zničeno, vypleněno a vypáleno. Ulice jsou prázdné, a pokud někoho potkáte - raději mlčí. Kmen Tuarégů byl už od začátku vždy na straně Kaddáfiho režimu a je nutné si uvědomit, že jich je přes 700tisíc. V minulých článcích jsem vám ukazoval videa a popisoval jak probíhá genocida v Libyi, protože mají hrdlořezové strach z toho, že jsou to černí vojáci najmutí Kaddáfim - který mimo jiné už dlouho nežije, ale informace se mění a nyní víme, že gangy, které z velkých částí vůbec s Libyjci nemají nic společného zabíjí jakékoliv černé Libyjce - jako pomstu neboť Kaddáfi tyto kmeny z jihu - jako třeba Tuarégy vždy podporoval.

Proč by se do měst nemohli vrátit někteří z původních statisíců obyvatel, kteří jsou nyní rozptýleni v mnoha uprchlických táborech v Libyi? Protože je to hledání po pomstě a to nejen politické, ale i po stránce rasistické neboť černí Tuarégové byli loajální Kaddáfimu.

Pokud jde o etnické čistky a ozbrojené gangy, je zde jedno z tisíců svědectví jako třeba od Attia al-Majuba. Říká, že musel opustit Tuaregu kvůli brutalitě "policejních" složek. Den, kdy opustil svůj domov na ulici viděl alespoň 40 mrtvých těl svých sousedů. Když přijel v září do tábora pro uprchlíky, která je instalována v bývalé námořní akademii v Tripolisu tak si myslel, že nejhorší už pominulo. Ale... Přehrát video můžete na YouTube ->>>zde<<<

 

Edit 23.únor - 18:44 - zde je video od jednoho vojáka z Libye - tyto snímky nikde neuvidíte.

Stáhnout můžete zde: http://libya.neoact.cz/video-cerni-libyjci-tyrani.mp4

Další video: http://libya.neoact.cz/tyrani-libyjcu.mp4

 

Pokračujme dál. Obyvatelé Misráty jsou hrdí obchodníci, pohrdající Kaddáfim, zatímco lidé Tuaregy jsou vděční, protože oni byli potomci otroků, kteří přijeli do Libye v osmnáctém století, a plukovník se výrazně podílel na zlepšení jejich životních podmínek, zajistil jim přístup do škol a vysokých škol, a otevřela cestu k vysoké pozici v ozbrojených silách a veřejné správě. Není divu, že bojovali proti rebelům a bránili tak Libyi.
Před dvěma týdny ozbrojená skupina zaútočila na tábor, který údajně bránily bezpečnostní síly a to nebylo poprvé kdy se něco takového stalo.  V předchozích nájezdech přinutili přes osm desítek mužů mezi 14 a 60 let nasednout do velkých nákladních aut a po té se po nich slehla zem. Když se uprchlíci snažili protestovat proti gangu (armádě) zahájili palbu. Zabili několik desítek lidí a bylo zraněno mnoho dalších - přesný počet není znám. Byl zabit i otec třináctiletého Atijiniho, syn Mohammeda. Ati řekl, že situace je hrozná, že "žádný stát, ani řád, žádný zákon."

Zlitán, je další město známé pro své obyvatele, kteří bojovali za Kaddáfího, byli blízko Tuaregy, nikdy tam nenastaly žádné problémy a to tam žije mnoho černých Libyjců - nyní je tam gangy vyvražďují jako odvetu. KDE MÁME NATO A USA? KDE MÁME TY AGENTŮRY NA OCHRANU PRÁV LIDÍ? Mezi tím, co čtete tento článek tak v Libyi umírá desítky lidí a to žen i dětí černé pleti bez jakéhokoliv důvodu a američtí vojáci? V Libyi je jich 6000, ale oni mají dost práce, aby hlídali důležité ropné vrty.

Nadále obyvatelé zdevastované Misůráty říkají, že mnoho žen je znásilňováno, lidé nemají co jíst, nemají léky, vodu, nemají nic. Stačí se zamyslet, jak vypadala a byla Libye před rokem a jaká je dnes? Sarkozy s Cameronem ale hlásají, že dosáhli velkého úspěchu, to je snad špatný sen.

Nicméně, máme stovky videí na Youtube, máme tisíce fotek na internetu, ale miliony lidí stále nevěří, jako Jidášové, neboť se to považuje za mediální kampaň. Organizace pro lidská práva a OSN nenašla žádné důkazy na podporu tvrzení o zabíjení nevinných lidí a znásilňování žen.

Vláda v současné době zvažuje, aby se zabránil pohyb Tauergům v Sirtě, rodiště plukovníka Kaddáfího, nebo v pouštní oáze v blízkosti Jalu, ale oni nechtějí, protože chtějí zpět do svých domovů jako to bylo dřív. To je však nemožné: město bylo zcela zničeno a není bezpečné.

Rok po povstání rebelů, Libye má atributy, které charakterizují jeden stát: žádná legitimní armáda, žádná policie, žádné veřejné správy nebo soudnictví. Křehká bezpečnost a plno různorodých gangů ohrožující demokratické změny naplánované na červen. Svobodné a řádné volby se zdají být velmi vzdálené budoucnosti. Co je skutečné je to, že je v Libyi desetitisíce hrdlořezů, vojáků a žoldáků s prstem na spoušti.

Jeden z pracovníků na klinice řekl, že zatímco on jel zraněný z jižní části oblasti Libye na sever, byl svědkem, že asi 50 lidí bylo zabito z raketových útoků a minometné palby v pouštním městě Kufra. Stovky rodin uprchly z tohoto města do jiných míst v severní Libyi.

Oblast Kufry je město s asi 40 000 obyvatel, ležící na hranici s Čadem, Súdánem a Egyptem a vždy to byl dar z nebes pro pašeráky, kteří mohli rychle přejít z jedné země do druhé, takže je jisté, že se podílejí na stavu chaosu, ve kterém mohou nejlépe řídit to - co potřebují. Převoz zbraní, peněz, úlovků a drog.

Každého člověka, kterého se zeptám, ať už jsou to moji přátelé tady v ČR, v Itálii nebo v Libyi mi řeknou, že nechtějí žádnou válku. Nikdo ji nechce, ale válka stále pokračuje, proč? Protože to chtějí ti, kteří nás ovládají a mě by moc zajímalo jak dlouho to bude pokračovat a doufám, že naše generace se jednou postaví proti těmto chamtivcům a sobcům, že nastane taková celosvětová defenestrace a svět se obrátí k lepšímu. Teď zase vymýšlejí jak napadnout Írán, ale to je už zase jiné téma.

Tak Sarkozy, Camerone a ti další co tento svět ovládáte: OPRAVDU VÁM DĚKUJEME ZA TY ÚSPĚCHY, SAMOU RADOSTÍ PLÁČU.

Autor: Ammar Otman | čtvrtek 23.2.2012 14:35 | karma článku: 34,60 | přečteno: 2402x
  • Další články autora

Ammar Otman

Restaurant TEFITI: Italské ručičky naši hosté poznají

Uběhlo již půl roku od doby co jsme otevřeli nový středomořský restaurant TEFITI v historické části Brna, přesněji na Zelném trhu, v nejstarší divadelní budově ve střední Evropě v Redutě.

16.11.2018 v 17:34 | Karma: 11,78 | Přečteno: 511x | Brno

Ammar Otman

Brněnská gastro krize: nedostatek kuchařů a kvalifikovaných číšníků. Proč?

Brněnské restaurace v posledních měsících řeší jedno z nejdůležitějších témat: Kde sehnat personál a hlavně jak si jej udržet?

11.5.2017 v 15:25 | Karma: 34,23 | Přečteno: 5263x | Diskuse| Brno

Ammar Otman

Situace v Libyi: Jak vypadá situace dnes a jaká byla před? Obama přiznal selhání

V Libyi mám rodinu a tak se neustále zajímám o situaci, která tam nyní panuje. Rád bych seznámil čtenáře o předchozí a dnešní situaci, aby mohli sami posoudit, kdo celý problém vytvořil a kam to všechno vede. Snad nebudeme další?

6.10.2015 v 9:00 | Karma: 39,80 | Přečteno: 3505x | Diskuse| Společnost

Ammar Otman

Gastronomie: Vztah majitelů restaurací, zaměstnanců a klientely v ČR. Jak to u nás chodí?

V gastronomii se pohybuji již deset let a proto bych se rád se čtenáři podělil o své zkušenosti a postřehy ze světa pohostinství.

4.10.2015 v 23:53 | Karma: 20,77 | Přečteno: 2418x | Diskuse| Společnost

Ammar Otman

Rozhovor s libyjským vojákem, který zažil situaci v Libyi a Sýrii

Chtěl jsem získat nějaké informace od člověka, který celou situaci v Sýrii, Libyi a dalších zemích zažil a kdo tam celý život žije. Přátel mám v Libyi dost, ale chtěl jsem udělat rozhovor s někým, kdo má o celé situaci přehled.

17.9.2015 v 20:37 | Karma: 29,15 | Přečteno: 2348x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Dva ruští vojáci se doznali k trojnásobné vraždě na Ukrajině

25. dubna 2024  23:07

V okupované části Chersonské oblasti na jihovýchodu Ukrajiny zadrželi dva ruské vojáky, kteří se...

Architektonickou cenu EU získal univerzitní pavilon, blízko byla i ostravská galerie

25. dubna 2024  21:23

Studijní pavilon Technické univerzity v německém Braunschweigu se stal vítězem prestižní...

Lidovci navrhli zvýšit slevy na dani na děti, stát to má přes 8 miliard ročně

25. dubna 2024  11:36,  aktualizováno  21:15

Zvýšení slev na dani na děti navrhuje KDU-ČSL a hodlá to prosazovat v jednáních s koaličními...

Prezident má absolutní imunitu. Trump zaměstnal Nejvyšší soud, věří v průtahy

25. dubna 2024  19:09,  aktualizováno  21:06

Většina členů amerického Nejvyššího soudu se ve čtvrtek zdála být skeptická k argumentu...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 38
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2886x
Čecho-Libyjec/Sicílie, který se zajímá o světové dění, o situaci v Libyi a o Českou republiku. Moje přání je, aby se lidé naučili nebýt lhostejní, uvědomili si věci z jiného úhlu pohledu a to spravedlivým metrem a až potom to vyžadovali od ostatních. Jedině aktivním pochopením může nastat změna. Miluji Českou republiku, vážím si Čechů, kteří ve světě něco dokázali, ale bohužel je jich stále méně a méně.
Osobní blog na: Blog.Ammar.CZ

Seznam rubrik